Вилијам Шекспир — обележавање 400 година од његове смрти


У четвртак 21.04. обележићемо 400 година од смрти Вилијама Шекспира. Позивамо све заинтересоване ученике и професоре да нам се придруже у 13 часова у холу на првом спрату.
Након краћег програма предвиђена је пројекција филма Магбет, у учионици бр.17, у 14 часова.
Дођите да заједно истражимо Шекспиров свет и стваралаштво!

Plas­tic Ain’t Fan­tas­tic, школска 2015/​16.


Поводом предстојећег светског Дана планете Земље (22.априла), у петак 15.04.2016. године, ученици 3. и 4. разреда наше школе одржали су јавни час са темом ‘Пластика НИЈЕ фантастична!’. Час је био спој екологије и енглеског језика. Тачније, ученици су о једном од главних проблема загађености наше околине, пластици, излагали на енглеском језику.
Ученици су говорили о штетном утицају пластике на човеково здравље, на животну околину– тачније о опасностима у којима се налазе животињска и биљна станишта и на загађеност наше околине. Такође су презентовали резултате анкета које су радили на територији града Пожаревца и Костолца и у самој школи. Анкете су показале да знање о штетном утицају пластике на наше животе није на завидном нивоу и да становници, горе поменута два града, користе пластичне кесе и флаше превише често а да их притом не одлажу на предвиђена места за пластичну амбалажу.Оно што донекле теши је резултат анкете обављене међу ученицима наше школе који је показао да је свест о рециклажи и штетном утицају пластике на добром нивоу.
Овим путем се захваљујемо нашим ученицима: Ивани Матић, Сари Матић, Катарини Витић, Нини Милојевић, Милени Анић, Тамари Ивковић, Валентини Николић,
Јовану Јањићу, Немањи Миленковићу, Матију Радојевићу, Николи Миловановићу, Богдану Миловановићу и њиховим предметним професорима Ивани Јанковић Коцић (проф. енглеског језика) и Александри Момчиловић (проф. биологије) на едукативном часу и подсећању да је ‘планета Земља у нашим рукама’.


Срећна вам нова 2016. година — Happy New Year!


We wish you a happy and mag­i­cal New Year!


Желимо вам срећну и чаробну Нову годину!


My Eng­lish Quiz — школска 2015/​16.


У суботу 28.11.2015, у Средњој школи у Великом Градишту одржан је квиз на енглеском језику “MY ENG­LISH QUIZ” у организацији The Eng­lish Book-​a, издавача уџбеника и књига на енглеском језику. Поред наше школе, учествовале су и Политехничка школа из Пожаревца, Средња школа Младост из Петровца на Млави, Паланачка Гимназија и Средња школа Велико Градиште, која је уједно била и домаћин.
Ученици који су учествовали на квизу су: Ања Дашић, Јован Пиргић, Теодор Петровић, Лука Стевић, Мина Милошевић, Никола Миловановић и Богдан Миловановић. На крају тамичења, ученици су добили пригодне поклоне и похвале од организатора квиза.Sci­ence Quiz — Научни квиз на енглеском језику

Позивамо вас да се пријавите за SCI­ENCE QUIZ, квиз из различитих природних наука на енглеском језику, који ће бити једна од активности којом се обележава Дан школе 24.09.2014. Мото квиза је ‘GIVE SCI­ENCE A CHANCE’ и идеја ученика IV5, креатора и реализатора овог квиза је да науку приближе на интересантан и занимљив начи , и да покажу да наука не мора бити досадна, већ да може бити итекако инспиративна и забавна. Питања ће бити различито формулисана из различитих области, тако да је потребно да будете спремни на различита изненађења.


Попуњене пријаве предати најкасније до понедељка 22.09.2014. Једна екипа треба да има 3 члана, чланови могу бити из истог одељења или разреда, али могу се пријавити и ученици из различитих разреда као једна екипа. Из једног одељења се може пријавити више екипа. Прва награда ће бити путовање у Планетаријум.


Kвиз почиње у 13:15 у свечаној сали. Организатори су припремили нека изненађења и за публику и зато дођите ако желите да доживите науку на један сасвим другачији начин, да научите нешто ново а и ако само желите да се забавите.

Литерарни конкурс ‘My Eng­lish Book 2014


И ове године су литерарни радови на енглеском језику ученика наше школе ушли у избор најбољих радова пристиглих на конкурс “My Eng­lish Book 2014″.
Од пристиглих 980 радова, стручна комисија одлучила се за 50 најбољих радова, међу којима су радови Ане Шалер II5 (ментор Ивана Јанковић Kоцић) и Уроша Д. Стојановића IV6 (ментор Наташа Берић). Њихови радови ће бити објављени у књизи тј. збирци литерарних радова за време овогодишњег Београдског сајма књига. Додела награда и признања за изузетан допринос енглеској књижевности одржана је 20. јуна 2014. године на Филолошком факултету у Београду. Овај скуп су својим присуством увеличали представници Филолошког факултета, Амбасаде Велике Британије и Британског савета.


Ana Šaler i Uroš Stojanović na My English Book 2014

Amor Vincit Omnia