Финале Новогодишњег кошаркашког турнира, школска 2017/​18.

У четвртак 28.12.2017. у 18,00 одржаће се финале Новогодишњег кошаркашког турнира. У финалу играју екипе Кленовникленда против Луни тунса. Такмичење у шутирању тројки одржаће се у 17,00 часова.Извештај са градског такмичења у одбојци, школска 2017/​18.


Градско такмичење средњих школа у oдбојци одржано је 07.12.2017.године у сали Економско-​трговинске школе са почетком у 9.00 сати.
За градско такмичење у одбојци пријавиле су се три екипе у мушкој и четири екипе у женској конкуренцији и то:
омладинци:

  • Економска школа;
  • ТШ ‘Никола Тесла’;
  • Политехничка школа.

Резултат:

  1. ТШ ‘Никола Тесла : Економска школа 2 : 0 (25:14, 25:12);
  2. финале ТШ ‘Никола Тесла’: Политехничка школа 0 : 2 (14:25, 18:25).

За окружно такмичење пласирала се мушка екипа Политехничке школе.

Средња школа: омладинке;
1. Медицинска школа;
2. Пожаревачка гимназија;
3. Политехничка школа;
4. Економска школа.
Резултат:

Медицинска школа : Политехничка школа 2:0 (25:14, 25:18);
Економска школа : Пожаревачка гимназија 0:2 (16:25, 23:25).

Финале:

Медицинска школа : Пожаревачка гимназија 0:2 (13:25,18:25).


За окружно такмичење пласирала се женска екипа Пожаревачке гимназије.
Наставници који су водили децу на такмичење су: Александар Симић — Пожаревачка гимназија, Милан Јовић — Медицинска школа, Марко Вукашиновић — Економска школа, ТШ ‘Никола Тесла’ — Ненад Урошев, Никола Шојановић, Иван Наумовић — Политехничка школа.

Утакмице су судили Ранђеловић Матеја, Милојковић Ана и Марковић Марија. Екипама су додељење дипломе за учешће.
Руководилац такмичења – Драган Ћирић.
Такмичење је завршено у 14.30 сати.
У Пожаревцу, Координатор,
07.12.2017. Драган Ћирић, професор.

Отварање 53. Новогодишњег кошаркашког турнира Пожаревачке гимназије, школска 2017/​18.


Срдачно вас позивамо на отварање 53. Новогодишњег кошаркашког турнира наше школе које ће се одржати у понедељак 20.11.2017. у 18 часова у фискултурној сали.


Окружно такмичење — атлетика, школска 2016/​17.Пливачки дан Пожаревачке гимназије

Почетак школске године и наравно, још један Пливачки дан Пожаревачке гимназије је ту. Такмичења су одржана 4.9.2012. и као и увек, дан на базену је био испуњен спортским духом и добрим расположењем. Извињавамо се због лошег квалитета самих снимака и надамо се да ћете ипак уживати у снимцима делова такмичења у појединачном пливању, као и у штафети. Честитамо свим победницима и организаторима.

Друго место у Риму — амерички фудбал


Неко ће рећи да не личи на спорт, неко ће рећи да код нас није уопште развијен, а многи чак и нису чули за игру попут америчког фудбала. Амерички фудбал је спорт који се полако, али сигурно популаризује широм Србије и велики број младих људи се одлучује да крене да га тренира. Мало је оних који знају да наша држава има и јуниорску и сениорску репрезентацију која за сада остварује завидне резултате на међународној сцени. Овогодишње квалификације за Европско првенство за јуниоре, које ће се одржати у Русији средином следеће године, доказале су да наша земља може да се поноси учешћем, јер су репрезентативци показали сјајну спрему и велику срчаност пред многобројном публиком на трибинама у Риму. Три Пожаревљанина носила су црвено-​плаве дресове на овом турниру: Душан Тадић, ученик економске школе, Александар Павловић и Милош Марјановић, матуранти Пожаревачке гимназије. Сви заједно тренирају за пожаревачки клуб у америчком фудбалу.

Read more: Друго место у Риму — амерички фудбал

Спортски дан 29.9.2012.


Након обележавања 150 година постојања Пожаревачке гимназије, у суботу, 29.09.2012. године, уследила је и традиционална прослава ученичког Дана школе. У 8 часова публика је могла присуствовати турниру у фудбалу, а у исто време је у сали за физичко васпитање почела прва утакмица женског турнира у одбојци. Такође, љубитељи стоног тениса су имали прилику да прате мечеве ученика наше школе.
У фудбалском турниру је учествовало 6 екипа које су се такмичиле за пролазак у следеће коло. Љубитељи фудбала могу и даље пратити утакмице турнира и навијати за своју омиљену екипу, у школском дворишту, сваког дана, у поподневним часовима.
На турниру у одбојци су учествовале 4 екипе које су сачињавале ученице свих разреда. Водили су се узбудљиви и неизвесни мечеви, али су ученице другог разреда заслужено однеле победу.

Pobednici odbojka
Такмичење у стоном тенису се одвијало у једној од учионица, у коме је судио Душан Пајић, један од професора физичког васпитања у нашој школи.
Након завршетка турнира у одбојци, у сали за физичко васпитање, уследио је турнир у кошарци где су се четири екипе бориле за улазак у финале. Неки резултати су можда били очекивани, али је публика видно уживала и помно пратила мечеве. Након низа утакмица одржала се и финална, у којој су се такмичили ученици другог и трећег разреда, а победу су однели ученици другог разреда.
По завршетку спортских активности, ученици су имали прилику да се опусте и уживају уз бенд Карбон картел од 12 до 14 часова, који сачињавају бивши ученици Пожаревачке гимназије. Заједно са групом певали су ученици, професори и остали запослени у школи. Карбон Картел је фјужн прогресив рок бенд из Пожаревца и Костолца, који је недавно објавио нову песму — ‘Брига ме’.
Захваљујући доброј вољи професора, а и ученика наше школе, сваке године на занимљив начин обележавамо тај дан, а надамо се да ћемо и следеће године бити најмање оволико успешни.

Јована З. Стевановић

Слике: Јована Симић и Јована З. Стевановић


Фудбал

Futbal


Одбојка

Odbojka


Кошарка

Košarka

Стони тенис

Stoni tenis