Финале 55. Новогодишњег кошаркашког турнира, школска 2019/​20.


Синоћ је одржано такмичење у бацању тројки, као и сваке године на дан финалне утакмице, коју ће касније одиграти екипе Силвер и Правници.


На терен је први изашао Немања Селаковић, и постигао резултат 5/​10 кошева. Затим је шутирао Страхиња Бајић са резултатом 2/​10. Трећи учесник Ђорђе Лазић имао је 4/​10 погођених тројки. Четврти учесник Вукашин Стојановић постигао је 4/​10 погодака. Пети учесник Стефан Зебић са терена је изашао са 5/​10 погођених тројки. И последњи учесник Никола Ранковић имао је 4/​10 погођених. Затим је уследило финале у бацању тројки. Немања Селаковић је имао 5/​10 погодака Стефан Зебић имао је 5/​10 погодака Због нерешеног резултата играчи су шутирали и по трећи пут. Немања Селаковић није постигао ниједан погодак. И Зебић Стефан брани титулу са прошлогодишњег такмичења са два погођена коша.Финална утакмица почела је након што је хор Пожаревачке гимназије у пратњи оркестра отпевао химну Србије.


Од самог старта сви играчи давали су све од себе и напетост је сваке секунде била све већа. Публика никада активнија и масовнија. Прва четвртина завршена је резултатом 13:14 у корист екипе Силвер. У другој четвртини Правници су искористили тајм аут због мање повреде капитена, Николе Ранковића, али након тога, утакмица је настављена под још већом тензијом. Друга четвртина завршена је резултатом 18:18. Након малог предаха, друго полувреме почиње са ништа мањом енергијом и галамом у спортској сали Пожаревачке гимназије. Трећа четвртина завршава се резултатом 31:22 за екипу Правници. Последња четвртина настављена је истим такмичарским духом, тако се екипа Силвер полако приближава противничком резултату. 33:26 и 3 минута до краја утакмице. Екипа ПРАВНИЦИ заузима прво место на кошаркашком турниру 2019. године. Честитамо свим играчима на великом труду!Након завршетка финалне утакмице замолили смо капитена победничког тима Николу Ранковића да и овај пут подели са нама своје утиске.


Све у свему било је супер, сјајна атмосфера. Много ми се свидело што је организација финала била боља него прошлих година. Била је химна, затим пригушена светла док су нас прозивали, све је било одлично и на врхунском нивоу. Надам се да ће се тако и наставити наредних година и да ће се финале одржавати у хали спортова, то би било лепо.


–Да ли сте задовољни својим целокупним учешћем на овогодишњем турниру?


–Јесмо, наравно. Прво место, како да не будемо задовољни.


–Шта мислите о игри ваших противника?


–Свака част момцима на борби, види се да им фали кондиција, али су свакако сјајно играли.


–Хвала на издвојеном времену и честитамо на победи!

САНУ — пријем за талентоване средњошколце, школска 2019/​20.


У Српској академији наука и уметности (САНУ) одржан је традиционални пријем за ученике средњих школа, младе таленте, који су на међународним такмичењима и олимпијадама знања освојили једно од прва три места. Награђено је 56-​оро ученика средњих школа из Београда, Новог Сада, Инђије, Ниша, Трстеника, Врања, Младеновца, Лазаревца и Нове Вароши. Раме уз раме са њима стајали су наши гимназијалци — Тамара Милић, Лазар Огњановић и Михаило Миленковић.Награђиваним средњошколцима уручени су поклон ваучери и монографија Јован Цвијић — живот, дело, време, а на свечаном уручењу им се обратио и председник САНУ Владимир Костић.

Повеља Бранко Манас додељена Милици Михајловић, школска 2019/​20.Наша ученица Милица Михајловић, из одељења II2, освојила је прво место на литерарном конкурсу Народне библиотеке „Ђуро Јакшић“ у Петровцу на Млави. Трочлана комисија је одлучила да је Миличин рад на тему „150 година прославља нам она, нек јој вечно звоне православна звона” најбољи. Тема је била посвећена Цркви Светог Вазнесења у Петровцу на Млави која ове године прославља 150 година свог постојања. 23.12.2019. Милици Михајловић додељена је повеља „Бранко Манас“ у Народној библиотеци „Ђуро Јакшић“.


Градско такмичење у футсалу, школска 2019/​20.17.12.2019. је одржано градско такмичење средњих школа у футсалу. Наша екипа је одиграла три утакмице.Победила је у сва три меча и на тај начин се пласирала на окружно такмичење.

Окружно такмичење у кошарци и 3x3, школска 2019/​20.Окружно такмичење у кошарци и баскету 3х3 је одржано у Петровцу 5.11.2019.године.Наша мушка екипа је у обе спортске игре освојила прво место. На тај начин су се пласирале на међу окружно такмичење. Женска екипа је у баскету освојила друго место. Честитке свим учесницима на фер и коректном такмичењу.Пријаве за Националну географску олимпијаду, школска 2019/​20.

Позивају се заинтересовани ученици да се до 10.новембра 2019. год пријаве за Националну географску олимпијаду на следећем линку: Национална географска олимпијада — пријава.

Ученици који су остварили право на директан пласман такође су обавезни да се региструју.
Контакт детаље ментора затражити лично од предметног професора.

МАТФ 2019++