Захвалница Грађевинског факултета Универзитета у Београду Пожаревачкој гимназији, школска 2019/​20.Декан Грађевинског факултета Унверзитета у Београду, др Владан Кузмановић је у петак, 29. новембра 2019. године, представницима Пожаревачке гимназије уручио Захвалницу за рад на образовању и усмеравању матураната на студије техничких и природних наука, између осталих и на студије на Грађевинском факултету Универзитета у Београду.Честитамо свим нашим ученицима који су претходних година уписали овај факултет, а поносни смо што су и декан и продекан за наставу Грађевинског факултета некадашњи ученици Пожаревачке гимназије.Захвалницу је, осим наше школе, добило још двадесет седам школа из Србије, међу којима и Политехничка школа из Пожаревца и Техничка школа из Костолца.

Позив на формирање Скупштине ученичке задруге Перпетуум мобиле, школска 2019/​20.


Позив на формирање Скупштине ученичке задруге Перпетуум мобиле.

Међународно интернет такмичење Константин Велики, школска 2019/​20.Обавештење о осигурању ученика, школска 2019/​20.


Обавештење о карактеристикама и уговорним елементима осигурања

Међународни фестивал руског језика 2019.У периоду од 28.81.9. 2019. године наши ученици Јован Милетић IV6 и Катарина Милетић III5 су, заједно са ученицима Средње школе „Младост“ у Петровцу, учествовали на финалном такмичењу међународног фестивала руског језика у Москви, које је организовао Московски центар за квалитет образовања. Они су до финала дошли са филмом о Пушкиновим везама са Србима и њиховом утицају на стваралаштво овог великог песника. Ученицима је ментор била Кристина Милетић, професор руског језика у Петровцу.Боравак у Москви, осим самог такмичења, обухватао је и обилазак културно-​историјских места Москве (Црвеног трга, ВДНХ, Макете Москве, Музеј космонаутике, одлазак у позориште и др.), али и упознавање са савременим наставним средствима московских школа.Посебан утисак је на ученике оставио обилазак Сајма образовања, где су видели и пробали најсавременија учила.

У школској библиотеци, 27.9.2019.27.9.2019. године, наши ученици су показали велико интересовање за писане речи. Радовали су се неким старим насловима, откривали нека нова издања и изговарали (и записивали) жеље за књигама које би волели да виде на полицама библиотеке. Диван јесењи дан испуњен мирисом лишћа, књига и осмеха прође. Ми настављамо да реалност улепшавамо књигама.


Радна субота 28.9.2019.


Субота 28. септембар 2019. године је наставни дан. Настава ће се одвијати по распореду од уторка. Наставни часови су скраћени и трају 30 минута. Први час пре подне почиње у 8 сати а по подне у 12.15 сати.