Позив на Фестивал младих — Међулушко благо, школска 2018/​19.Упис лица са инвалидитетом на основне и интегрисане академске студије Универзитета у Београду, школска 2018/​19.

Информације за упис лица са инвалидитетом на основне и интегрисане академске студије Универзитета у Београду можете пронаћи овде.

Отворена врата за основце у Пожаревачкој гимназији 22.5.2019.

Срдачно вас позивамо, драги основци, да посетите нашу школу 22.5.2019. Можете нас посетити у два термина - у 10.00 ч. или у 15.00 ч., кад вам више одговара.

Заинтересовани ученици биће примљени у Свечаној сали школе и моћи ће да разговарају са школским педагогом и да обиђу саму школу.

Добродошли! Чекамо вас.

Расписан конкурс фонда за ученике средњих школа за постигнуте успехе на такмичењима у земљи и иностранству у току 2018. године


Министарство омладине и спорта са задовољством саопштава да је данас, 8. априла 2019. године, Фонд за младе таленте Републике Србије расписао Конкурс за доделу награда ученицима средњих школа за постигнуте успехе на признатим такмичењима у земљи и иностранству у току календарске 2018. године.


Конкурс ће бити отворен до 10. маја 2019. године, а право на награду ће имати ученици средњих школа који су у периоду од 1. јануара 2018. године до 31. децембра 2018. године освојили једну од прве три награде/​места на републичким или међународним признатим такмичењима. Конкурс је објављен у дневном листу „Информер“, као и на званичним интернет презентацијама Министарства омладине и спорт – www​.mos​.gov​.rs и Фонда за младе таленте Републике Србије – www​.fondzam​lade​tal​ente​.rs.


Текст Конкурса, модел пријаве на Конкурс, образац изјаве за држављанство, модел потврде о статусу ученика средње школе, модел потврде о оствареном резултату на такмичењу и документа која су саставни део Конкурса (Календари такмичења и смотри ученика средњих школа за школску 2017/​18 и 2018/​19. годину Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Календари такмичења Олимпијских спортских игара ученика Републике Србије за школску 2017/​18 и 2018/​19. годину Савеза за школски спорт Србије, Критеријуми за награђивање ученика средњих школа за постигнуте резултате на признатим такмичењима у области физичког васпитања и спорта које је усвојио Фонд Одлуком Број: 45102-​164/​201904 1. априла 2019. године и Стандарди за рангирање такмичења музичких и балетских такмичења у земљи и иностранству из области музичке и балетске уметности које је усвојио Фонд Одлуком Број: 45102-​164/​201904 1. априла 2019. године) могу се преузети на званичној интернет презентацији Фонда за младе таленте Републике Србије – www​.fondzam​lade​tal​ente​.rs .

Промоција Правног факултета Универзитета у Београду 4.4.2019.


У четвртак 4.4.2019. са почетком у 11 часова одржаће се промоција Правног факултета Универзитета у Београду у Свечаној сали школе. Позивамо заинтересоване ученике да присуствују промоцији у заказано време.

Твоја тачка гледишта, 2018/​19.

Радионица о ангажовању младих кроз мобилно новинарство
УНИЦЕФ Србија организује радионицу о коришћењу мобилног новинарства како би подстакли младе да поделе своје ставове и мишљења о циљевима одрживог развоја и о заједници.
КАДА и ГДЕ
У Београду, 30. марта 2019. године. Тачна локација ће бити накнадно објављена.
КО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ
Да би мишљења младих била узета у обзир у консултативном процесу Добровољног националног извештаја и да би се појачао њихов глас о постизању циљева одрживог развоја у Србији, УНИЦЕФ позива да се на радионицу пријаве млади који:
- имају 1524 године
- активно учествују у друштву и интересује их улога младих у друштву
- долазе из различитих општина у Србији
- владају основним знањем енглеског језика.

УНИЦЕФ се залаже за разноликост и инклузију, а учешће младих треба да допринесе да се стиче самопоуздање и стварају једнаке могућности. Зато се млади из осетљивих група охрабрују да се пријаве.
КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ
Пошаљите видео снимак до 20 секунди о томе зашто желите да учествујете у радионици или како видите улогу младих у заједници и попуните пријаву на линку који се налази на крају овог обавештења.
Рок за пријављивање је 18. март 2019. године.
Ране пријаве се охрабрују и имаће предност при одабиру учесника.
УНИЦЕФ ће покрити трошкове учешћа, превоз за све учеснике ван Београда, и освежење током радионице.
ДОДАТНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:
https://​www​.unicef​.org/​s​e​r​b​i​a​/​m​e​d​i​j​a​-​c​e​n​t​a​r​/​v​e​s​t​i​/​r​a​d​i​o​n​i​c​a​-​o​-​a​n​g​a​z​o​v​a​n​j​u​-​m​l​a​d​i​h​-​k​r​o​z​-​m​o​b​i​l​n​o​-​n​o​v​i​n​a​r​s​t​v​o
ЛИНК ЗА ПРИЈАВУ:
https://​unicef​s​r​bija​.type​form​.com/​t​o​/​k​P​Q​o​30