Позивамо вас на ‘Ноћ истраживача’, школска 2017/​18.Ноћ истраживача је манифестација која се дешава у око 250 европских градова у исто време – последњег петка у месецу од 17,00 до 22,00. Подржана је од стране европске комисије у оквиру Марија Склодовска – Кири акције, која представља програм Европске уније намењен јачању истраживачке каријере. Место централних дешавања су градски тргови на којима посетиоци могу кроз директан контакт са научницима, излагачима и истраживачима да упознају њихов рад. Излагачи се представљају на штандовима кроз низ интерактивних поставки.


Ова манифестација се дешава у нашој земљи од 2010, а ове године међу једанаест градова нашао се поново и Пожаревац. Координатор пројекта је Институт за биолошка истраживања „Синиша Станковић“. Међу локалним партнерима који реализују манифестацију поред ТО Пожаревца је и наша школа. Овогодишња тема су Миграције, као и прошле године, а мото манифестације је Знање на први поглед. Тема нашег штанда је Мигранти између желим и морам. Припреме увелико у току. На теми ради двадесет ђака и пет професорки.


Наши ученици биће ангажовани и као волонтери током манифестације и као учесници квиза. Прошле године екипа ПО ГИМ је победила у квизу Надмудри научника. Више детаља за заинтересоване на званичном линку.