Сајам високог образовања 7.12.2018.


У Пожаревачкој гиманзији, сада већ традиционално, по шести пут за редом одржан је Сајам високог образовања. Осим редовних активности које Тим за каријерно вођење спроводи (помагање ученицима да донесу важну животну одлуку, охрабривање на том путу, повезивање са организацијама, удружењима, студентима и институцијама, оснаживање за целоживотно учење и многе друге), Сајам представља једну од веома важних активности. Ове године позив је прихватило двадесет високошколских установа и факултета.Сајам представља једну од активности која ученицима највише значи и за коју су увек веома заинтересовани. Ове године је око четиристо што наших што ученика из других средњих школа из Пожаревца посетило Сајам, разговарало са презентерима и пратило њихова појединачна представљања. Велики допринос успешном извођењу Сајма је као и претходних година дао велики број ученика волонтера.


Тим за каријерно вођење наставља са редовним активностима, прати и пружа подршку како матурантима тако и млађим ученицима школе.


Тим за каријерно вођење и саветовање ученика Пожаревачке гимназије: Марија Миливојевић, Ана Трајковић, Тијана Стевић, Мирјана Живојиновић и Марија Костић.