Прва награда на 15. литерарном конкурсу Регионалног центра за таленте у Панчеву, школска 2016/​17.Емилија Јовић, ученица III/​1, освојила је прву награду на 15. литерарном конкурсу Регионалног центра за таленте у Панчеву, који је био расписан на нивоу целе републике. Од 543 пријављена рада на нивоу средњих школа, њена прича „Био је јул” изабрана је за најбољи рад, уз коментар Бојана Васића, песника, члана Српског књижевног друштва и члана жирија да Емилијина прича „узбуђује зрелошћу примењеног поступка, реченицама у којима нас осваја њен непоуздани приповедач и где нам ауторка показује да је писање истовремено и прича о самој имагинацији, једна сасвим озбиљна игра”.


Ученица је са предметним наставником Ненадом Милошевићем присуствовала 12.5.2017. године у згради Градске библиотеке у Панчеву додели награда ученицима чији су радови одабрани као најбољи. Додела је протекла у знаку петнаестогодишњице постојања Регионалног центра, а што је било обележено традиционалном доделом диплома и новчаних награда ауторима најбољих радова, након чега је уследило читање најбољих радова, књижевно вече и разговор са награђеним ауторима, а цео догађај био је крунисан изложбом ликовних радова и пригодним послужењем.


Такође, у оквиру самог догађаја сви учесници и награђени могли су да се упознају и са публикацијом „Пупин”, у оквиру које су објављени сви награђени радови.

Ненад Милошевић, професор српског језика и књижевности