Певање новогодишњих и божићних песама у Пожаревачкој гимназији 28.12.2018.


Европски дан језика, школска 2017/​18.Европски дан језика у свету се традиционално обележава 26. септембра. Ми смо га ове године у нашој школи обележили дан касније, 27. септембра.


Ученици су са својим професорима осмислили разне идеје како би поцетиоцима пружили прилику да се на што занимљивији начин упознају са новим језицима, али и да о већ познатим сазнају нешто ново. Језици представљени на овом мини-​сајму, а који се уче у Гимназији су енглески, француски, италијански, немачки, латински. Поред тога, представљени су били и португалски, арапски, јапански, измишљени језик из Толкиновог „Господара прстенова“ и есперанто језик.На сваком од штандова, посетиоци су могли да се упознају са најзанимљивијим фразама, речима и изразима страних језика. Такође, могли су да учествују у некој од многобројних игара прилагођених теми језика: не љути се човече, квизови, брзалице, игре погађања тајне личности, итд.Поред представљања језика, на овој манифестацији су посетиоци могли да се упознају и са културама земаља језика у којима се они говоре, али и са стваралаштвом проистеклим из тих језика, те смо тако на пример имали и штанд Харија Потера на коме су улесници решавали квиз и уз помоћ решења били распоређени у једну од четири куће Хогвортса.

Вилијам Шекспир — обележавање 400 година од његове смрти


У четвртак 21.04. обележићемо 400 година од смрти Вилијама Шекспира. Позивамо све заинтересоване ученике и професоре да нам се придруже у 13 часова у холу на првом спрату.
Након краћег програма предвиђена је пројекција филма Магбет, у учионици бр.17, у 14 часова.
Дођите да заједно истражимо Шекспиров свет и стваралаштво!

Plas­tic Ain’t Fan­tas­tic, школска 2015/​16.


Поводом предстојећег светског Дана планете Земље (22.априла), у петак 15.04.2016. године, ученици 3. и 4. разреда наше школе одржали су јавни час са темом ‘Пластика НИЈЕ фантастична!’. Час је био спој екологије и енглеског језика. Тачније, ученици су о једном од главних проблема загађености наше околине, пластици, излагали на енглеском језику.
Ученици су говорили о штетном утицају пластике на човеково здравље, на животну околину– тачније о опасностима у којима се налазе животињска и биљна станишта и на загађеност наше околине. Такође су презентовали резултате анкета које су радили на територији града Пожаревца и Костолца и у самој школи. Анкете су показале да знање о штетном утицају пластике на наше животе није на завидном нивоу и да становници, горе поменута два града, користе пластичне кесе и флаше превише често а да их притом не одлажу на предвиђена места за пластичну амбалажу.Оно што донекле теши је резултат анкете обављене међу ученицима наше школе који је показао да је свест о рециклажи и штетном утицају пластике на добром нивоу.
Овим путем се захваљујемо нашим ученицима: Ивани Матић, Сари Матић, Катарини Витић, Нини Милојевић, Милени Анић, Тамари Ивковић, Валентини Николић,
Јовану Јањићу, Немањи Миленковићу, Матију Радојевићу, Николи Миловановићу, Богдану Миловановићу и њиховим предметним професорима Ивани Јанковић Коцић (проф. енглеског језика) и Александри Момчиловић (проф. биологије) на едукативном часу и подсећању да је ‘планета Земља у нашим рукама’.


Срећна вам нова 2016. година — Happy New Year!


We wish you a happy and mag­i­cal New Year!


Желимо вам срећну и чаробну Нову годину!


My Eng­lish Quiz — школска 2015/​16.


У суботу 28.11.2015, у Средњој школи у Великом Градишту одржан је квиз на енглеском језику “MY ENG­LISH QUIZ” у организацији The Eng­lish Book-​a, издавача уџбеника и књига на енглеском језику. Поред наше школе, учествовале су и Политехничка школа из Пожаревца, Средња школа Младост из Петровца на Млави, Паланачка Гимназија и Средња школа Велико Градиште, која је уједно била и домаћин.
Ученици који су учествовали на квизу су: Ања Дашић, Јован Пиргић, Теодор Петровић, Лука Стевић, Мина Милошевић, Никола Миловановић и Богдан Миловановић. На крају тамичења, ученици су добили пригодне поклоне и похвале од организатора квиза.Sci­ence Quiz — Научни квиз на енглеском језику

Позивамо вас да се пријавите за SCI­ENCE QUIZ, квиз из различитих природних наука на енглеском језику, који ће бити једна од активности којом се обележава Дан школе 24.09.2014. Мото квиза је ‘GIVE SCI­ENCE A CHANCE’ и идеја ученика IV5, креатора и реализатора овог квиза је да науку приближе на интересантан и занимљив начи , и да покажу да наука не мора бити досадна, већ да може бити итекако инспиративна и забавна. Питања ће бити различито формулисана из различитих области, тако да је потребно да будете спремни на различита изненађења.


Попуњене пријаве предати најкасније до понедељка 22.09.2014. Једна екипа треба да има 3 члана, чланови могу бити из истог одељења или разреда, али могу се пријавити и ученици из различитих разреда као једна екипа. Из једног одељења се може пријавити више екипа. Прва награда ће бити путовање у Планетаријум.


Kвиз почиње у 13:15 у свечаној сали. Организатори су припремили нека изненађења и за публику и зато дођите ако желите да доживите науку на један сасвим другачији начин, да научите нешто ново а и ако само желите да се забавите.