Извештај с турнира у малом фудбалу 2013.


У уторак 24.09.2013 (на Дан школе) отпочео је турнир у малом фудбалу. Било је четрнаест пријављених екипа, тако да су биле две групе од по четири екипе и две од по три екипе.

Из групе А у даљи ранг такмичења прошле су екипе Повратак пишингера и Бобани. Из групе Б Метеорско крило и Супер шпијунке, из групе Ц Маринци и Музичари, и из групе Д Реал с Мораве и Телетабиси. Велико изненађење су Музичари који су прошли у други ранг такмичења. До сада су они служили, за како би сви учесници рекли ‘гол разлику’.


У четвртфиналу снаге су прво одмериле екипе Маринаца и Телетабиса, и Маринци су тријумфовали са 2:0. Затим су играле екипе Реал с Мораве и Музичари с резултатом 5:1 за Реал с Мораве. Велико изненађење је елиминација екипе Бобани у четвртфиналу од стране Метеорског крила 1:1 (2:4 на пеналима). У последњој утакмици четвртфинала такмичиле су се екипе Повратак пишингера и Супер шпијунке. Утакмица у којој су шампиони турнира лако тријумфовали са 7:0.


У првој полуфиналној утакмици сусреле су се екипе Повратак пишингера и Реал с Мораве, у којој је екипа Повратак пишингера победила резултатом 3:1. А у другој полуфиналној утакмици победила је екипа Маринци резултатом 3:2.


Осмог октобра 2013. године у 13:15 отпочело је финале турнира. Почетак је био неизвестан, обе екипе су имале добре шансе. А онда одједном, потпуно неочекивано, екипа Маринаца примила је три гола у року од пет минута. До краја полувремена успели су да се саберу и постигну гол, тако да се полувреме завршило резултатом 3:1. У другом полувремену екипа Повратак пишингера се бранила, док је екипа Маринаца константно нападала, али сви шутеви су ишли или у стативу или поред гола. На шест-​седам минута до краја Маринци су убацили летећег голмана, али није дошло до промене и још су промашили пенал. У последњем минуту успели су да постигну гол, тако да је крајњи резултат био 3:2. Публика је бурно навијала за обе екипе.

Младен Ристић